Technieken

Er bestaan verschillende technieken voor het vissen met dood aas. Waar de één het statisch doodazen prachtig vindt, is voor de ander de dobbervisserij dé manier om met dood aas te vissen…

1. Het statisch doodaasvissen: dit betreft de passieve manier van roofvissen. Een vergelijking kan worden getrokken met de karpervisserij.

Technieken

2a. Het vissen met een zeildobber: een actieve manier van vissen, waarbij vele vierkante meters water kunnen worden afgezocht naar roofvissen.

doodaastechnieken zeildobber

2b. Het vissen met de dobber: ook een actieve manier van vissen, waarbij vele vierkante meters water kunnen worden afgezocht naar roofvissen. Zowel slepend vanuit een boot of struinend vanaf de walkant.

4. De fireball-methode: de fireball kan zowel vanuit de boot als vanaf de kant worden ingezet. Er kan worden gekozen om de aasvis al verticalend enkele decimeters vanaf de bodem worden aan te bieden, of stil te hangen op half water.

5. Twitchen/slepen van dood aas: “twitchen” is Engels voor een rukje geven. Het twitchen van dood aas is het met rukjes/slepend binnen vissen van de aasvis. Door een rukje aan de lijn te geven komt de aasvis omhoog en dwarrelt weer naar beneden. Juist dit kan de roofvis triggeren. Naast het twitchen kan ervoor worden gekozen om de aasvis sneller binnen te vissen (slepen/spinnend). Onderstaand sleepsysteem is van de firma Savage Gear en is verkrijgbaar in onze webshop www.doodaaskopen.nl.