In dit driedelig verslagje zal ik mijn eerste ervaring met betrekking tot het dropshotten vanaf de kant uiteenzetten. Zodra de gesloten tijd voorbij is zal namelijk het dropshotmateriaal uit de kast worden getrokken en van ’t vet worden ontdaan om de glasoogjes van het Noordhollands kanaal te verleiden. De gesloten tijd leent zich perfect voor het op orde brengen van de benodigde materialen. Regelmatig wordt dan ook het internet afgestruind om informatie over het dropshotten te vergaren. In eerste instantie dient mijns inziens het materiaal onder de loep te worden genomen, zodat deze factor niet in de weg zal staan voor het vangen van snoekbaars/baars middels de dropshottechniek. Al wijst de praktijk vaak anders uit. Vanachter de computer lijkt alles picobello in orde. Tijdens het vissen zelf stuit je vaak op factoren die stof tot nadenken geven. Onder het mom van “dat zien we dan wel weer” bestaat het jachtgereedschap momenteel uit het volgende:
-Shimano SpeedMaster Drop Shot MH 2,70 mtr. 3,5-28 gram
-Shimano Sedona 750FB
-Berkley Whiplash Pro groen 0.08 mm
-Gamakatsu Fluoro Carbon 0.35 mm
-Kleine speldwartel
–Gamakatsu Hook Worm 39 black maat 1
–Stinger*
–Dropshotlood 14 gram
–Spiering
*(Gebruik alleen een stinger als er sprake is van voorzichtig aasgedrag. Liever geen gebruik van een stinger dan wel, dit i.v.m. het eventueel beschadigen van de bek van de roofvis)
De onderlijn heeft een lengte van circa 1,30 mtr. Last but not least, de dropshotknoop… een eenvoudige dropshotknoop voor het bevestigen van de dropshothaak ben ik tegengekomen op het roofvisnet. Makkelijk te maken, zelfs voor een ongeduldig persoon als ik. Extra noot: daar het rolletje 0.25 mm fluorocarbon in geen velden of wegen is te bekennen in de viskamer (oorzaak: tijdje geleden gekocht en geen tactische plek gegeven in de viskamer) vis ik noodgedwongen met 0.35 mm. Enfin… opschieten met die gesloten tijd en eens kijken hoe het zich uitpakt!
Klik hier voor deel 2 van het verslag.
Vang ze,
Dennis