2 dagen werpend vissen op groot water

, 21 september 2016, Reacties uitgeschakeld voor 2 dagen werpend vissen op groot water

2 dagen werpend vissen op groot water

Dag 1

Vandaag was voor Erik en mij de eerste dag dat we samen het water op gingen in het nieuwe seizoen. Al vroeg stonden we aan de trailerhelling en toen het net iets licht begon te worden vlogen we over het water naar de eerste stek. Het water lag er prachtig bij en her en der reikte het fonteinkruid tot het oppervlak. Prima omstandigheden om werpend te vissen met softbaits.

Aangezien Erik in Zweden hele goeie ervaringen opgedaan had met de Pike Seducer van Effzett starten we deze dag beiden met dit kunstaas. Al snel stond Erik in gevecht met de eerste snoek van vandaag. Een vis van in de 80 cm was vol over de Pike Seducer heen geschoven, dat gaf vertrouwen!

Vol over het aas heen, dat geeft vertrouwen in je kunstaas!

Vol over het aas heen, dat geeft vertrouwen in je kunstaas!

Hierna volgde voor Erik de één na de andere vis, ik had wat pech en miste er een paar maar gelukkig bleven er ook een paar plakken en zo stonden we eind van de ochtend al op 11 vissen. Weliswaar geen bakken maar de actie was er niet minder om!

Toen het werpen niet veel actie meer opleverde besloten we het trollend te proberen, er werden verschillende nieuwe kunstaasjes getest en overal vingen we wel een vis op…

foto2

foto 3

foto 4

Alle nieuw geteste kunstaasjes leverden vis op!

De mooiste verrassing kwam toen mijn Pike Seducer aangeboden onder een planer board hard onderschept werd.

Bonken tijdens de dril deed ons al verwachten wat we later dan ook zagen. Een prachtige snoekbaars had de 23 cm lange Pike Seducer aangezien voor een lekker hapje maar moest hem even later toch weer inleveren bij de rechtmatige eigenaar. Waarna hij nog even mocht poseren alvorens de diepte weer op gezocht kon worden.

Snoekbaars op Pike Seducer.

Snoekbaars op Pike Seducer.

Nog geen 10 min later was het weer raak en deze keer een mooi getekende snoek van net geen 90 cm.

Nog geen 10 min later was het weer raak en deze keer een mooi getekende snoek van net geen 90 cm.

Dat ging lekker zo, snel alles weer het water in planer boards aanklikken en weer door, en nu was het Erik zijn Pike Seducer die ruw onder zijn planer board vandaan gerost werd! Na een heerlijke dril waarbij de vis mooi onder de boot doorspoot kwam er een prachtig fijn getekende snoek naar boven die op de meetplank net een cm te kort kwam om de meter te halen. Pracht vangst die ook even op de gevoelige plaat vastgelegd werd.

Prachtig getekende 90er voor Erik!

Prachtig getekende 90er voor Erik!

Na deze vis weten we trollend nog twee kleinere vissen te strikken en we sluiten de dag af met een uurtje werpen waarbij nog 1 snoek zich vergrijpt aan mijn Pike Seducer.

Met 19 vissen zeker een mooie eerste dag van het seizoen!

Dag 2

Tijdens de tweede dag werden alle pijlen gericht op het werpend vissen, veel mooier dan trollend vissen en als je weet waar de vis zich ophoud ook een stuk effectiever.

Binnen 5 minuten loste Erik een goede vis die de meter zeker haalde. En kort daarop lande hij een kleinere vis. Daarna was het voor ons beiden tegelijk raak met voor mij een mooie 92er die flink gas gaf en vocht voor wat ie waard was en voor Erik een 80er.

 De Pike Seducer stevig tussen de kaken!


De Pike Seducer stevig tussen de kaken!

Nadat de vissen teruggezet waren werd er weer koers gezet naar de planten en ik denk dat het Erik zijn 6e worp was die hem een geweldige beuk opleverde en aan het logge beuken te zien op zijn hengel was dit een mooie metervis. De vis bleef lang diep maar bleef in tegenstelling tot de metervis eerder die morgen wel hangen. En toen ze boven kwam aarzelde ik geen moment en ging direct het net eronder. Je kunt met de hoge temperaturen niet snel genoeg handelen en dus werden er snel een paar foto’s geschoten waarna deze massieve vis weer snel het water in gleed. Even had ze ondersteuning nodig maar zwom daarna mooi weg.

Mooie massieve vis van 109 cm

Mooie massieve vis van 109 cm

Zo dat was nog eens een mooie start nog geen uur bezig en al 4 vissen in de boot waaronder een mooie meter+!

En het hield hier niet op, de aanbeten bleven komen over het algemeen wat kleinere vissen maar dat mocht de pret niet drukken ze vlogen er vol gas overheen en tot nu toe alles weer op de Effzett Pike Seducer, zeker onze favoriet van de laatste tijd!

Baars is ook niet vies van de 18 cm Pike Seducer!

Baars is ook niet vies van de 18 cm Pike Seducer!

 

Vol er over heen geschoven

Vol er over heen geschoven

Toen de aanbeten minder werden en we inmiddels al drie stekken uitgekamd hadden besloten we eerst de innerlijke mens wat te versterken en dus werden er hamburgers gebakken en er werd even traditioneel getoost op de meter van eerder die ochtend!

Na de lunch zochten we de stek waar eerder die ochtend de meter uit kwam weer op en niet zonder succes na eerst twee 70er snoeken ging het even goed los en wist Erik in korte tijd twee meters te vangen en een prachtige baars. De grootste van de twee meters – een strakke bak van 108 – schoof vlak voor de boot in het zicht vol over het kunstaas heen, fantastisch wat was dat een gaaf moment zeg!

Prachtvis...

Prachtvis…

Weer kon er geproost worden en daarna visten we nog even verder, alles wat nu nog volgde was bonus.

We vingen nog een 4 tal kleinere snoeken wat het dag totaal op 21 bracht.

Na twee dagen vissen is de Effzett Pike Seducer een vaste waarde geworden in onze tackleboxen en wij gaan in het vervolg niet meer zonder het water op, wat een snoekenmagneet is het zeg!

Comments are closed.