Missie geslaagd! Baars boven de magische grens van 40 cm

, 17 april 2011, Reacties uitgeschakeld voor Missie geslaagd! Baars boven de magische grens van 40 cm
Vaak las ik een artikel over kapitale baarzen in ‘de Beet’ of ‘de Roofvis’. Wat ik tussen de regels door las is dat voor veel roofvissers de magische grens van een baars bij de 40 cm ligt. Zo ligt bij een karpervisser de magische grens op bijvoorbeeld 30 pond. Bij een snoekvisser op 100 cm en bij een snoekbaarsvisser op 90+ cm. Ik wist dat dit soort baarzen niet makkelijk te vangen waren. Tijdens een doodaastrip op het kanaal wist ik al vrij snel die magische grens te doorbreken (zonder geluk vaart niemand wel). Al verticalend met een loodkopje en spierinkje voelde ik binnen een half uur een doffe dreun. Op nog geen drie meter water had een kapitale baars zich vergist in de spiering. Een korte maar heftige dril volgde. Die dag ving ik nog meerdere baarzen. Jammergenoeg niet meer boven de 40,5 cm. Maar ach, wat geeft het… de missie was immers al geslaagd.
 

Comments are closed.