Een dag waarop alles klopte!

, 11 maart 2016, Reacties uitgeschakeld voor Een dag waarop alles klopte!

Na een fantastische sessie met als gast aan boord Lucas van der Geest was het vandaag de beurt aan Erwin Adelaar om bij ons aan boord te stappen. Een week van tevoren werd er al gegrapt dat het doel van de dag toch wel was die vangst van 53 snoeken eerder dit seizoen met Lucas te overtreffen. Iets waar we heel dichtbij kwamen deze dag! Hoe dichtbij dat lees je in onderstaand verslag.

Op de afgesproken tijd arriveerde ik bij de helling waar Erwin al stond te wachten, niet veel later kwam Erik ook aan en kon de boot worden volgepakt en te water. Na een korte kennismaking van Erwin met Erik ging het gas erop en zette we koers naar de eerste stek van vandaag.

Daar aangekomen was het eerst tijd voor een warm bakkie koffie en met de koffie in de hand verkenden we met behulp van de sidescan het water onder ons. Al snel zagen we wat symbolen wat duidelijk aangaf dat de snoek aanwezig was. Aasvis lag nog niet opgestapeld in de ‘wolken’ die we gewend waren te zien maar hier en daar een plukje was voor ons genoeg om de aasvissen te water te laten.

Het was nog donker, maar niet voor lang meer, de lucht werd al lichter en het was nu wachten op het moment dat de eerste dobber onder plopte. Het was Erwin die het eerst riep ‘ja, die is weg’. De snoek was wakker en binnen een kwartier wist Erwin twee snoeken te vangen van om en nabij de 80 cm. De toon was gezet en Erwin deelde nog even mee dat hij het wel even voor zou doen, en daarmee stonden we op scherp! De volgende twee aanbeten waren voor Erik en nu betrof het een 80’er en een mooie snoek van 93, ze werden al groter!

Toen was het mijn dobber die hard onder getrokken werd op nog geen meter naast de boot. De vis zwom richting de steigers dus besloot ik direct aan te slaan, al vrij snel kwam de vis naar boven en ik dacht nog dat het om een kleintje ging maar toen de vis door het wateroppervlak brak zag ik dat het een prachtige snoekbaars was en meteen dook ze weg en begon opeens te vechten. Het leek wel of ze nu pas door had dat er iets niet klopte. Toen ik haar weer na bonken onder de boot omhoog voelde komen pakte ik het net en aarzelde geen moment toen ze weer in de oppervlakte verscheen. Zo die is binnen!! Mooi van kleur en voorin de bek gehaakt, mazzel dat ze bleef plakken op de grote aasvis. Snel schoten we een paar plaatjes waarna ze weer terug mocht de diepte in.

Prachtig kasteel van een snoekbaars

Prachtig kasteel van een snoekbaars

Ondertussen stond ook Erwin alweer met een kromme hengel in de hand en dit zag er serieus uit! Vakkundig werd de snoek uitgedrild en verschillende vluchtpogingen werden mooi geblokt, en niet veel later schoof de eerste meter van de dag het net in. Een mooie vis van 102 cm. Ook mijn dobber plopte weer onder en terwijl Erik een paar foto’s nam van Erwin en zijn meter stond ik alweer te drillen, het bijtuurtje was losgebroken en hoe!

Erwin doet het wel even voor ;)

Erwin doet het wel even voor ;)

Ook de vis die ik aan het drillen was voelde goed en bleef mooi diep, vaak een goed teken en zo ook nu! De eerste metervis van de dag was nog maar koud teruggezet of de tweede lag al weer klaar om geschept te worden! Dit ging nergens over, en we genoten er met volle teugen van :-) Met 106 ook een mooie pike welke even vastgelegd werd op de gevoelige plaat.

Meter nummero 2 van de dag

Meter nummero 2 van de dag

Daar krijg je het wel warm van! :)

Daar krijg je het wel warm van! :)

Uiteraard werd er even volgens traditie getoost op de zojuist gevangen meters en de prachtige snoekbaars. Het liep nu als een gek met meerdere aanbeten tegelijk, veelal vissen van tussen de 75 en 95 cm met een uitschieter voor mij van 104 cm. We wisten zo in een tijdsbestek van 2 uur 22 vissen te vangen echt bizar, het maakte niet uit waar je dobber te water ging overal was het binnen 5 min raak! Ook werden er nog de nodige aanbeten gemist.

Mooie lichtgekleurde metervis

Mooie lichtgekleurde metervis

Helaas viel op een gegeven moment de beet er totaal uit, iets wat te verwachten was en daarom besloten we te verkassen, maar eigenlijk was de dag al meer dan geslaagd. Op de nieuwe stek aangekomen werd er ook meteen wat aasvis bijgevangen want de voorraad begon aardig te slinken na het snoekgeweld van de vroege morgen. Dat de aasvis hier wel meer op elkaar lag bleek wel uit de symbolen op de dieptemeter, duidelijk waarneembaar was een flinke school aasvis en hier gingen dan ook de aasvissen overboord. Lang hoefden we niet te wachten want mijn dobber was al voordat ik de tweede in had liggen verdwenen. Na de aanslag zwaar mokken verraadde een goede vis balen was het toen na een apart gevoel, alsof de vis ergens langs schuurde op de bodem, het contact opeens wegviel en ik bij inspectie van de montage tot de ontdekking kwam dat de onderlijn vol doormidden was geknapt net boven de haak, pfff dat was even zuur zeg! Nu maar hopen dat mevrouw snoek er niet teveel hinder van ondervind, tja ook dat hoort er helaas bij.

Hierna was het raak bij Erwin en deze vis werd wel geland en bracht 94 cm op de plank. Na deze vis begon het ook hier te lopen als een gek en volgden de aanbeten elkaar in een rap tempo op. We konden vandaag werkelijk niets verkeerd doen leek het wel. Eerst was het Erik die twee keer op rij een aanbeet miste en de derde dan wel verzilverde met een slanke metervis van precies 100 cm rond. En daarna opnieuw Erwin die zijn dobber kwijt was, direct werd er contact gezocht met de vis. Na de aanslag zag ook dit er weer mooi uit en toen ze even later nog even flink wegspurte wisten we genoeg meter nummer 5 was in aantocht. Ik stond al klaar met het net en toen ze op haar zij ging liggen schoof ik het net eronder. Het meetlint gaf als uitslag 101 cm, er mocht weer getoost worden. Het was maar goed dat we twee flessen jägermeister bij ons hadden want dat ging hard zo ;-p

Slanke metervis voor Erik

Slanke metervis voor Erik

101 cm voor Erwin, de meters bleven maar komen!

101 cm voor Erwin, de meters bleven maar komen!

Toen ik de foto’s van Erwin en zijn snoek aan het maken was hoorde ik ook mijn dobber wegploppen achter mijn rug en dus overhandigde ik de camera snel aan Erik voor nog een laatste foto waarna ik mijn hengel oppakte en aanharkte. Bij de boot hing het erom zou ze de meter halen, het was zo’n wel/niet geval en het meetlint gaf als uitslag 99 cm jaja ze bestaan snoeken van net geen meter maar ook die zijn mooi en deze mocht dus zeker ook even op de gevoelige plaat!

99 cm, en al aardig volgegeten...

99 cm, en al aardig volgegeten…

Mijn andere dobber was inmiddels ook vertrokken en nadat ik aansloeg voelde het meteen goed! Erik stond nog met de camera in handen en schoot tijdens de dril nog een paar leuke actiefoto’s waarbij de actie van de nieuwe Dam Effzett deadbaitstokken mooi te zien is.

De nieuwe Effzett Pike Deadbait hengels en het Effzett Big Pike net in actie!

De nieuwe Effzett Pike Deadbait hengels en het Effzett Big Pike net in actie!

Zoals te zien is bleef deze dame lekker diep en had er flink het gas op! Let ook even op het heerlijk grote net eveneens van DAM Effzett waar deze mooie 110+ vis want dat was het met gemak in past. Toen de vis eenmaal in het net lag zagen we het allemaal die gaat naar de 110 hoor! Wat, die gaat er gewoon overheen 112 was ze en prachtig van tekening, Erik schoot een paar mooie platen en waarna ze weer terug gleed het water in om de aanwezige aasvis op te jagen.

Prachtige pike van 112 cm

Prachtig getekende pike van 112 cm

De aanbeten bleven maar komen alleen was het formaat van de volgende 5 vissen een slag kleiner met 70 tot 91 cm. Totdat Erik weer een aanbeet kreeg, echt weer zo’n kneiterharde aanslag waarbij je de dobber gewoon onder hoort ploppen, een prachtig geluid blijft dat! Deze vis vocht weer voor wat ze waard was en we hadden haar zeker een meter gegeven maar het meetlint dacht daar anders over. Desalniettemin met 97 cm weer een prachtpike welke al een mooi buikje had gekweekt!

Lekker in het vet al deze eind 90'er voor Erik!

Lekker in het vet al deze eind 90’er voor Erik!

Na deze vis was het mijn beurt weer en stond ik binnen 5 minuten met een kromme stok en deze tikte wel precies de meter aan! Ook even poseren dus en daarna kon ik Erwin al weer assisteren met het schepnet. Had ik al gezegd dat het bizar was zo hard als het liep vandaag… pfff het leek wel werken dit haha maar ons hoorde je niet klagen we zaten alle drie met een grote grijns in de boot en genoten met volle teugen van de onderploppende dobbers en de sterke vissen tijdens de dril.

Ze bleven maar komen vandaag...

Ze bleven maar komen vandaag…

De aanbeten volgden elkaar nu minder rap op en Erik besloot wat hamburgers te gaan bakken een prima plan aangezien de middag al een paar uur was gevorderd. Dat ging er prima in zo’n warme hap en tussendoor werden nog twee kleinere snoeken gedrild en netjes buitenboord onthaakt. We waren de 35 inmiddels gepasseerd en we hadden nog een paar uur te gaan! 40 moesten we kunnen halen als het in dit tempo doorging en we besloten nog maar eens te verkassen. Er werd weer wat witvis opgezocht en de aasvissen gingen weer te water ook op deze stek was het al vlot raak en wisten we na eerst twee kleine snoeken wee een meter+ te haken. Erwin had een mooie te pakken, lekker in het vet en in puike conditie want ze bleef maar gaan! Uiteindelijk mocht ze even poseren met 106 cm een mooie brede dame.

106 cm voor mr. Dam

106 cm voor mr. Dam

Nogmaals verkassen leverde vrijwel hetzelfde scenario op waarbij er voor Erwin weer een mooie meterdame in het net belande. Ik zeg tegen hem gooi hem daar maar neer en geloof het of niet maar binnen een minuut zakt zijn dobber weg en harkt hij aan op een dikke metervis met moeite is ze bij de steigerpalen weg te houden maar het lukt en met 109 de grootste vis voor Erwin vandaag.

109 cm op een presenteerblaadje, vandaag lukt alles :)

109 cm op een presenteerblaadje, vandaag lukt alles :)

Ook wist Erik hier nog een mooie 90’er te scoren, wat alweer vis nummer 42 was en met nog een half uur te gaan besluiten we nog 1 keer te verkassen om te kijken of er op de stek waar ik eerder die middag mijn 112 ving nog wat meer te halen is.

Aan 90'ers vandaag geen gebrek!

Aan 90’ers vandaag geen gebrek!

De aasvis ligt er in ieder geval nog dus de snoek zal ook zeker aanwezig zijn. De dobbers worden weer op de juiste diepte afgesteld en de aasvissen dwarrelen even later weer af naar de bodem. Ik moet mijn aasvis wel bijna op de kop van een snoek gegooid hebben wat binnen notime is mijn dobber verdwenen, ik draai strak en merk dat de vis naar links van mij afzwemt. Als ik de haak zet wordt dat direct beantwoordt door een harde beuk en een run. Jaja, dit is er weer 1. Erwin pakt het net alvast en de snoek geeft ondertussen alles wat ze heeft, maar gelukkig weet de doodaasstok alle uithalen feilloos op te vangen en doet ook de perfect afgestelde slip van mijn Quick Victor molens uitstekend haar werk! De vis die even later boven komt is de bekroning op de dag met 113 maar een cm groter dan de 112 van eerder die middag maar wel een stuk massiever!

De bekroning op een geweldige topdag met 113 cm een heerlijk massieve vis

De bekroning op een geweldige topdag met 113 cm een heerlijk massieve vis

En nog ééntje dan

En nog ééntje dan

Na deze vis vangen we nog 3 kleinere snoeken waarvan de grootste 92 cm waarmee het dagtotaal op maar liefst 46 snoeken waarvan 9 meters komt!!! Een dag die we niet snel zullen vergeten en die de boeken ingaat als de op 1 na beste dag ooit met doodaas als je kijkt naar de aantallen en het aantal meters. Wat hebben we genoten en Erwin jij mag vaker mee!

Comments are closed.