Eerst karpervissers nu dood aas vissers

, 15 april 2011, Reacties uitgeschakeld voor Eerst karpervissers nu dood aas vissers

Eerst karpervissers nu dood aas vissers. Jarenlang zaten wij – zo fanatiek als we waren – in de zomer cyprinus carpio achter de schubben aan. Met regelmaat werden de Noord-Hollandse kanalen en polders onveilig gemaakt. Zo nu en dan werden er in onze meest enthousiaste periode ook uitstapjes naar Frankrijk gemaakt.

Een eenvoudige vismix (100 gram vismeel, 250 gram griesmeel en 250 gram sojabloem-vet) werd keer op keer met de hand gedraaid. Menig twintigponder en met hoge uitzondering een dertigponder zag de binnenkant van ons schepnet.

Helaas vielen tijdens de winterperiode de vangsten vaak stil. De watertemperatuur duikelde dan onder de tien graden, waardoor de vangsten drastisch terugliepen. Bij menig karpervisser wordt dan de karperrig in de wilgen gehangen en de zelfgemaakte doodaastakel uit het vet getrokken. Het voordeel voor deze karpervisser ligt in het materiaal. Denk aan: hengels, optonics, molens, lijn, rod-pod, schepnet en onthakingsmat. Dit materiaal kan men namelijk 1 op 1 inzetten wanneer men wilt gaan doodazen.

Als karpervisser nog nooit geswitcht? Probeer het eens! Wellicht ben jij binnenkort ook hooked…

Comments are closed.