In den beginne… – Dennis

, 1 juni 2013, Reacties uitgeschakeld voor In den beginne… – Dennis

… was er kabeljauw. Zo’n twintig jaar lang heeft mijn vader op zee gevist. Sinds ik mij kan herinneren werd ik wanneer de zee redelijk rustig was meegenomen om te vissen op de zoute rovers. Toen ik klein was mocht ik mee om op de Waddenzee te vissen, door de stroming en het loodgewicht was het voor mij dan een ware titanenstrijd om een paling of gulletje binnen te draaien. Menig paling draaide zich helaas van de haak doordat ik deze niet snel genoeg kon binnendraaien. Van binnenpompen was immers nog geen sprake. Het was slechts een kwestie van de hengel diagonaal tegen de rand van de boot zetten en zo hard mogelijk de reel binnendraaien. Halverwege verzuurde mijn vingers/armen dan waarna mijn vader de resterende lijn binnendraaide.

Toen ik wat ouder was mocht ik mee te wrakvissen. De onderste foto’s vond ik nog in de oude doos…

Vang ze!

Dennis

Comments are closed.