Kopen van dood aas

Voordat we kunnen gaan doodaasvissen dienen we uiteraard eerst het aas in ons bezit te hebben. Bij ‘dood aas’ maken we onderscheid tussen de ‘dode zoetwateraasvis’ en de ‘dode zoutwateraasvis’. De beide soorten aasvissen kunt u (vers gevacumeerd in sterke vacuumzakken) kopen in onze webshop. Het kopen van dood aas staat in onze online winkel dan ook centraal. In de webshop wordt daarnaast alles verkocht wat een raakvlak heeft met het deadbaiten, hierbij valt onder andere te denken aan: doodaastakels, dreggen, onderlijnmateriaal en onthakingsmateriaal. Maar ook additieven als: geurstoffen, kleurstoffen en oliën. De huidige merken die we in de webshop voeren zijn: Gamakatsu, Greys Prowla, Spro, Balzer, Salmo, Timm’s dobbers en Savage Gear. Beetje sluikreclame mag op z’n tijd. ;)

Bij de zoetwateraasvis valt te denken aan: (blank)voorn, blei en baars. De zoutwateraasvis kennen we in de soorten: horsmakreel, makreel, sardine, haring, spiering, sprot, en zeebliek. De oplettende lezer zal opmerken dat de spiering ook in zoetwater leeft, maar dit laten we gemakshalve even buiten beschouwing. Het voordeel van de zoutwateraasvis is dat deze een sterke geur afgeeft, iets wat de roofvis niet snel kan weerstaan.

De zoetwateraasvis kun je (indien je geluk hebt) bij een visboer op de markt kopen. Zo niet, dan moet je ze zien te vangen. Het is vooral in de winter niet altijd even makkelijk om aan zoetwateraasvis te geraken. Op sommige dagen is het een crime om in de snijdende kou een (blank)voorn, blei, of baars te vangen. Wil je het toch proberen? Zoek dan de verwarmde delen van een water op (tip: de windstille zonkant, havens en woonboten). Zorg echter dat het niet zo ver hoeft te komen, dus vang in de zomer je zoetwateraasvis en vries deze dan in. Dit zal je aardig wat tijd, frustratie en koude vingers schelen!

Wat betreft de zoutwateraasvis kunnen wij zeggen dat je deze makkelijker kunt kopen. De sardines zijn vaak verkrijgbaar bij de visboer per ingevroren kilozak (10 st. circa 15 cm / 5 á 6 euro). Bij de horsmakreel, makreel, haring, sprot, spiering en zeebliek ligt het wat anders. Deze moet je vaak zien te kopen bij de visboer van een plaatselijke markt. Vraag dan altijd naar ‘vuile’ zoutwater aasvissen. ‘Vuil’ wil zeggen dat de ingewanden van de vis er nog inzitten. Als je mazzel hebt heeft de visboer wat mooie maatjes liggen. Lukt het niet, neem dan een kijkje in onze webshop. We zijn je graag van dienst en bieden naast het opsturen van de bestelling per post middels polystyrene doosjes tevens de mogelijkheid om de bestelling op afspraak af te halen.

Voorn klein, middel en groot thuisbezorgd...

Voorn klein, middel en groot thuisbezorgd…

 

Sardines thuisbezorgd...

Sardines thuisbezorgd…

 

Spiering thuisbezorgd...

Spiering thuisbezorgd…

 

Turkse spiering voor dropshotten op baars en snoekbaars...

Turkse spiering voor dropshotten op baars en snoekbaars…

 

Kleine horsmakreeltjes thuisbezorgd...

Kleine horsmakreeltjes thuisbezorgd…

 

Kleine makreeltjes thuisbezorgd...

Kleine makreeltjes thuisbezorgd…