Met dood aas op snoekbaars in hartje Amsterdam

, 2 maart 2015, Reacties uitgeschakeld voor Met dood aas op snoekbaars in hartje Amsterdam

Met dood aas op snoekbaars in hartje Amsterdam

Tekst en foto’s: Arend Burger

snoekbaars lust zeebliekNa het snoekgeweld van de afgelopen maanden was het vandaag tijd voor iets heel anders. De afspraak voor stond al een tijdje om er samen met Erik en Dennis is op uit te trekken naar hartje Amsterdam. snoekbaars stond er op het lijstje van vandaag en dan uiteraard op doodaas. Dennis had verschillende soorten aasvis meegenomen zeebliek, spiering en ook de nieuwe variant daarvan uit de webshop de Turkse spiering ging mee als geheim wapen! De aasvissen zijn verkrijgbaar in de webshop.

Aangekomen bij de trailerhelling was het even wachten op Dennis en Erik en zag ik al 3 bootjes voor ons de trailer afgaan, dat werd een druk dagje op het water. Nadat ook Erik onze boot voor vandaag te water had gelaten konden we koers zetten naar de eerste stek.

Aasvisjes werden tevoorschijn gehaald, hengels werden opgetuigd en het dropshotten – want dat moest het vandaag gaan doen – kon beginnen. Uiterst nauwkeurig werd de bodem afgetast op zoek naar onze gestekelde vrienden.

Het was de schipper die vandaag de eerste vis in de boot bracht met de woorden ‘zo ik doe het wel even voor’, daarmee was de toon gezet en kon de competitie beginnen!

Regelmatig kregen we aanbeten soms voorzichtig genibbel en soms ook kneiterhard. Niet alle vissen bleven hangen maar al snel hadden we allemaal onze eerste vissen te pakken. Erik had al snel een voorsprong te pakken en gaf Dennis en mij het nakijken. Even liepen we weer wat in en ons geheime wapen deed zijn werk, de snoekbaarzen werkten de Turkse spiering gretig naar binnen. Ook de zeebliek werd ingezet door Dennis en niet zonder resultaat!

Ook de zeebliek konden ze maar moeilijk links laten liggen vandaag...

Ook de zeebliek konden ze maar moeilijk links laten liggen vandaag…

Arend snoekbaars met Turkse spieringMet alweer 20 snoekbaarzen in de boot liep het lekker door en werd het tijd voor een borrel. De Jägermeister kwam tevoorschijn en dat maakt je soms toch net weer ff wat scherper. Op de volgende stek en bovenop de markers die Erik in zijn fishfinder had staan vonden we ook deze keer de snoekbaarzen en was het al snel weer raak!

Op de ene stek waren de vissen duidelijk groter dan op de andere met als hoogtepunt een mooie dubbel voor Dennis en Erik.

Een prachtige dubbel voor de heren!

Een prachtige dubbel voor de heren!

Bovenop de waypoints van Erik...

Bovenop de waypoints van Erik…

Op een volgende stek was het tijdens het laten zakken van de montage alweer raak voor mij en vrijwel direct daarna volgden nog een aantal aanbeten welke helaas niet allemaal verzilverd werden.

Tijd voor een broodje en plaspauze waarna weer volgas doorgeschoven werd naar de volgende stek. Na enig overleg toch maar besloten om de stek van eerder vanmorgen nog een kans te geven. Hier aangekomen bleek dat we ze nu toch iets dieper moesten zoeken en toen we ze eenmaal gevonden hadden ging het opeens erg hard. De ene na de andere aanbeet kwam en gek genoeg nu vooral op de zeebliek. ‘Dit is een dikke tachtiger’ galmde het verschillende keren over het water, eenmaal boven water waren ze dan toch een stukje kleiner maar het hield de gezonde competitie mooi in stand. Erik ving een paar mooie vissen en ook Dennis had er een goeie aanhangen die helaas na wat zwaar gebonk de haak loste, had zomaar eens het kasteel van de dag kunnen zijn, we zullen het nooit weten…

Een paar mooie vissen met soms mooie blauwgekleurde vinnen...

Een paar mooie vissen met soms mooie blauwgekleurde vinnen…

Snoekbaars nummer 50 en geen verkeerde...

Snoekbaars nummer 50 en geen verkeerde…

Hierna volgden nog een aantal kleinere vissen en weer een mooie voor Erik die de tussenstand daarmee op 50 bracht. Inderdaad tijd voor een borrel dus :-)

Nadat we nog 4 kleinere vissen bij vingen en de patrouilleboot van de politie ons had verzocht om uit het vaarwater van de grotere scheepvaart te blijven vonden we het mooi geweest voor vandaag. Met een totaal van 54 snoekbaarzen en 4 baarzen was het een prachtige dag en zeker voor herhaling vatbaar! En de eindstand: Erik numero 1 met een ruime voorsprong, Dennis met 1 vis voorsprong op numero 2 en uw auteur mocht de derde plaats bezetten met 14 snoekbaarzen en 2 baarzen. Erik nogmaals bedankt voor het schipperen en de snert die houden we nog te goed van je!

Ook een dagje vissen op het IJ? Zie: visgids Erik Visser.

Comments are closed.