Nederlandse snoek Belgische vanger

, 3 augustus 2012, Reacties uitgeschakeld voor Nederlandse snoek Belgische vanger
We schrijven januari, een koude winterdag. Ik hang een mooie dode voorn aan mijn takel en laat deze te water na een lange voormiddag zonder enig teken van leven te bespeuren. Ik had de hoop op een aanbeet al wel uitgesloten, ook omdat er tegen de middag toch enkele zonnestralen door de hemel kwamen piepen. Maar dan toch opeens was mijn dikke snoekdobber weg! Ik ren naar mijn hengel draai een beetje lijn in en sla aan. Het was net of ik vast hing op de grond (loodzwaar), maar dan begint de dril. Ik had nog geen vis gezien en eerst dacht ik dat het meerval was, omdat ze na drie sterke runs haar nog altijd niet had laten zien. Na de vierde run kwam ze dan eindelijk eens boven en uiteindelijk kon mijn vismakker ze scheppen! Het meetlint stopte op 124 cm en spijtig genoeg konden we haar niet wegen, maar volgens mij zat ze toch over de 20 kilo… moddervet! De vangst van mijn leven, maar ik ga toch deze winter zeker mijn best doen om nog zulk monster te vangen! Mvg, Glenn Tuerlinckx
 
 
 

Comments are closed.