Storm op komst!

, 11 november 2013, Reacties uitgeschakeld voor Storm op komst!

Tekst en foto’s: Arend Burger

Zo nu en dan kennen we ze ook hier in Nederland, dagen met extreem weer. Gisteren was zo’n dag. Er werd storm voorspeld en niet zo’n klein beetje ook, windstoten tot 110 km/per uur dat is niet niks. Tijd voor een dagje extreme pike fishing! Een tijdje terug had ik voor deze dag al een afspraak gemaakt met Corno, en ondanks de storm die voorspeld was besloten we toch te gaan. Fanatiek of gewoon gek, zeg het maar…  :)

Aangekomen bij het water viel het nog mee met de wind, het waaide al stevig maar van storm was nog geen sprake. De dobbers lagen al snel op hun plek en vrij snel was het de dobber van Corno die in beweging kwam, even wachten, een ietwat twijfelende aanbeet. Toch maar aanslaan, kort contact en dan rolt de vis er toch af… jammer dat had de eerste kunnen zijn. Even later vertrekt mijn dobber en kan ik de eerste vis van de dag landen: een magere vis met een scheur in de kaak. Niet moeders mooiste maar we zijn van de nul af. Na deze vis wist ik in korte tijd nog twee aanbeten te verzilveren waarvan de tweede vis zeer goed aanvoelde tijdens de dril, de voorn van 30 cm had gedaan waarvoor ze bedoeld was. Namelijk een bak verleiden.

Met moeite kon ik de vis weghouden van een obstakel, maar alles lukte met wat extra druk en toen de vis boven kwam zag ik het al. “Corno schepnet” riep ik, “dit is er weer een”! Nog een keer dook ze weg net voor het net maar bij de tweede poging schoof ze toch echt over de rand het net in! Hoppa die is binnen, de kroon op de dag extreme pike fishing!

De golven werden al hoger, maar de dobbers waren nog zichtbaar…

Terwijl de vis op de mat lag kreeg ik ook een aanbeet op mijn andere hengel, welke Corno wist te verzilveren, mijn snoek lag inmiddels even bij te komen in het net en snel werd de andere vis onthaakt en gereleased. Mijn vis weer terug op de mat en opmeten, 115 cm… topvis weer! De wind was inmiddels behoorlijk aangetrokken maar wij hadden de buit binnen! Erg blij was ik met deze vis op deze uitzonderlijke dag!

Extreme pike fishing bak!

Na deze oma weer terug in haar element gezet te hebben wist ik in een half uur tijd nog twee 80’ers te vangen. Hierna bleef het stil op de stek en besloten we te verkassen. Op de volgende stek aangekomen, welke gelukkig iets meer in de luwte lag, was het al snel weer raak maar helaas loste de vis, dobber weer op dezelfde plaats erin en na een half uurtje was het opnieuw raak! En nu bleef ze wel hangen, éénmaal op de mat met het meetlint erlangs toch weer een mooie meter, 101 cm en zoals later zou blijken de laatste vis van de dag.

De laatste vis van de dag 101 cm…

Vroeg in de middag nog maar eens verkassen. Aangekomen op de stek werden we letterlijk gezandstraald, geen succes dus… snel weer de auto in en richting de laatste stek van de dag, hier kreeg ik nog een aanbeet maar deze loste met twee keer kopschudden de haak. Na deze aanbeet zijn we nog een uurtje blijven zitten maar toen vonden we het mooi geweest! Eenmaal thuis aangekomen was de piek van de storm inmiddels voorbij, het was behoorlijk extreem vandaag maar zeker ook weer een hele mooie ervaring!

Je waaide zowat de steigers af vandaag…

Het dagje extreme pike fishing was met zeven snoeken op de mat meer dan geslaagd!

Comments are closed.