Vreemdgaan deel 1

, 31 mei 2013, Reacties uitgeschakeld voor Vreemdgaan deel 1

In het voorjaar en de zomer mag ik net als heel karperminnend Nederland graag een lijntje nat maken om een karper te vangen. Zo heb ik verschillende karpermaatjes waarmee ik dan een middag/avondje ga vissen. Lekker rustig zitten en wat bijpraten staat voorop tijdens zo’n sessie. Op de tweede plek komt het vangen van karper. Al moet ik eerlijk toegeven dat zodra de loodjes een plekje op de bodem hebben gekregen ik begin te twijfelen of het vangen van karper niet de overhand neemt.

Tijdens het eerste avondje karpervissen van het jaar met Ewi begon het al eerder. 20:00 afgesproken. Met een stevige looppas nog een paar boodschapjes in de super doen. Vloeken en tieren op alles wat de zuivere vistijd negatief beïnvloed, waarbij een opengaande brug het summum was.

Eenmaal aan de waterkant aangekomen waren we sneller dan net licht gestationeerd. Doordat het licht bewolkt en wat mistig was hing er een mystiek sfeertje rond het water. Sneller dan verwacht was de eerste run voor Ewi een feit. Stipt 21:30 kreeg hij een run op z’n rechterhengel. Na een aantal minuten drillen konden we een eerste glimp opvatten en ik zag dat het een mooi beschubde spiegel betrof. Toen deze in het net lag zagen we dat hij/zij om te smullen was…

Smullen voor Ewi...

Omdat we altijd run-om-run vissen was de volgende run voor mij. Het zal rond 22:30 geweest zijn als weer de rechterhengel van Ewi afloopt. Al snel merk ik dat dit weleens een graskarper kon zijn (wel een keiharde run, maar tijdens de eerste helft van de dril stond de kracht van de vis gelijk aan een gorte brasem). Mijn vermoeden was juist. Na een aantal zeer felle spurts gaf de tweede verrassing van de avond zich gewonnen.

Grashapper...

Met twee verrassingen op zak besluiten we rond 23:30 er een eind aan te breien. Conclusie: eerste avondje dik geslaagd!

Vang ze!

Dennis

Comments are closed.